A Mezőkövesdi Szent László Király Plébánia hirdetései 2019-08-25

HIRDETÉS 2019.08.25.

 

 

1. A héten, csütörtökön, du. 5 órától, egyházközségi képviselőtestületi családi napot tartunk. Kérem a sekrestyében jelentsék, hogy hányan tudnak jönni. Várjuk a házastársakat, gyermekeket, unokákat is. Célunk, hogy átéljük a találkozás örömét egymással.

 

2. A héten, pénteken, du. ½ 6 órakor, a plébánia irodájában, megbeszélést tartunk azokkal, akiktől javaslatokat kértem, az egyházközség előtt álló nagy eseményekre való felkészülésben.

Kérem, hogy csak olyan programokat ajánljunk, amelyért a program felvetője felelősséget is vállal és azt meg is tudja valósítani.

 

3. A következő vasárnap, elsővasárnap. Szentségimádás a Jézus Szíve templomban.

 

4. A hitoktatással kapcsolatban hirdetem, hogy a kedves szülők vegyék a fáradtságot és gyermekeiket, a hit és erkölcstan oktatásra írassák be az iskolákban.

 

Az elsőáldozás és a bérmálkozás szentségének felvételére a plébánián történik a jelentkezés. Erre szeptember 8-án, és 15-én, a de. 9 órai szentmise végeztével, a hittanteremben van lehetőség. Kérjük a kedves szülőket, hogy egyéb kényelmi szempontok miatt, ne hanyagolják el gyermekeik hitünk szabályai szerint való nevelését.

 

Az elsőáldozással kapcsolatban hirdetem, hogy a gyermekek elsőáldozása, az Eucharisztikus Kongresszus miatt, mivel az országos elsőáldozás, 2020. szeptember 13-án történik, ezért egyházközségünkben erre a nagy eseményre, 2020. szeptember 20-án, vasárnap, kerül sort.

 

A tanévnyitó szentmisét templomunkban, szeptember 29-én, de. 9 órakor tartjuk, tanszerek megáldásával összekapcsolva. Ezen a szentmisén az Effata Karizmatikus Közösség adja a liturgikus szolgálatot.