HIRDETÉS 2021.03.07.

HIRDETÉS 2021.03.07.  1. Az egri érsek rendelkezései: A nyilvános istentiszteletek 2021. március 8-ától, hétfőtől, az egyházmegye egész területén szünetelnek. Egyetlen kivétel a temetés, amelyet egyszerű formában, röviden, a hatósági előírások betartásával lehet tartani. A már felvett miseszándékok, sine populo módon engedélyezetten elvégezhetők. A híveket pedig arra bátorítjuk, hogy otthonról az interneten vagy a tömegtájékoztatás eszközein keresztül kapcsolódjanak be a szent cselekményekbe. A vasárnapi szentmisén való részvétel kötelezettsége alóli felmentést jelen rendelkezéssel minden hívőnek visszavonásig megadom. A tavaszi bérmálásokról és a nagyheti szertartásokról később történik intézkedés.
  1. Kérem azokat a kedves testvéreket, akik szentmisét mondattak a zárlat ideje alatt, hogy a 7 órakor, a Szent István Rádión keresztül közvetített szentmisékbe kapcsolódjanak be, és a felvett szándékokat mi is ekkor végezzük el itt a templomban.
  1. A vasárnaponként, de. 9 órakor, az internet segítségével, templomunkból szentmisét közvetítünk, hogy a lelki kapcsolat ne szakadjon meg a plébánia és a hívek között.
  1. A templom a szokott időben – a szentmisék idejét kivéve - nyitva áll a kedves hívek előtt, hogy egy-egy imára, fohászra betérjenek.
  1. A plébánia irodája nyitva áll 8 – 12 óráig, az ügyek intézésére lehetőség van.
  1. A jegyesoktatások szünetelnek a zárlat ideje alatt. 
  1. Kérem a kedves testvéreket, hogy újult lelkesedéssel imádkozzunk a járvány megszűnéséért. Imádkozzunk az egészségügyben dolgozókért, a betegekért, szenvedőkért, haldoklókért. Imádkozzunk azért is, hogy a nemzet vezetői mindent megtegyenek népük megmentésért.