2018. június 17.

1/ A héten, hétfőn, du. 4 órakor, a karitászcsoport tagjainak megbeszélést tartunk a plébánia irodájában.

 

2/ A héten, kedden, du. ½ 7-kor, a Szent Anna Imacsoport kilencedimádsága folytatódik. Családjainkért imádkozunk, a „Családok Évében”. Jöjjünk minél többen!

Ezen a napon, a Szervita Kápolnában, du. 5 órakor Bogisith atya mutatja be gyémántmiséjét. Mindenkit szeretettel várnak.

 

3/ A közös imával kapcsolatban, szeretettel hívom fel a figyelmet arra, hogy az előimádkozó amikor maga részért elmondta, utána halkuljon el, hogy a közösség imája hallható legyen. Ha nem igy teszünk, akkor a közös imának ritmusa megtörik, miszerint van az előimádkozó imája, s arra a közösség imája felel. Kérem erre a szabályra figyelmeztessük egymást!

 

4/ Szeretném a kedves hívek tudomására hozni, hogy augusztus 1-ig, Besenyőtelek lelkipásztori ellátása is, az itt szolgáló lelkipásztorokra van bízva.

 

Előre hirdetem:

 

5/ Templomunk búcsúünnepét: június 27-én, szerdán, du. 6 órakor tartjuk. A búcsún résztvevőket szerény vendéglátásra várjuk a templommal szemben lévő rendezvényházba. Már most kérjük a kedves hívek sütemény felajánlásait. Meghívott búcsúvezető: Buda Péter, szemináriumi rektor úr.

Ezen a napon templomunkban egész napos szentségimádás zajlik. Az imacsoportok beosztását a következő vasárnap hirdetem.

Búcsúünnepünk alkalmával kerül sor, a Szent Anna Imacsoport” adományozása által, Köteles István festőművész alkotásának, az „Irgalmas Krisztus” képének felszentelésére, és a templom falára való felhelyezésére.

 

6/ Örömmel közlöm,  hogy június 30-án, szombaton, de. 11 órakor, a város napja alkalmából, templomunkban szentmisét szolgáltat, a város képviselőtestülete, Mezőkövesd város élő és elhunyt lakosaiért.

Ugyanezen a napon, szombaton este 7 órakor, Pecsmán Viktor, városunk szülötte, pappászentelése utáni, első szentmiséjét, templomunkban mutatja be.

 

7/ Az augusztus 15-re tervezett, szentkúti egyházközségi zarándokra már lehet jelentkezni, a plébánia irodájában. Költség: 2.100.-Ft.

 

 

8/ Kérem a kedves híveket, hogy vessenek egy pillantást a paravánokra, ahol a „Családok Éve” alkalmából meghirdetett rajzpályázati művek láthatók.