HIRDETÉS 2020.09.20.

HIRDETÉS 2020.09.20.

 

  1. A héten, pénteken, az esti szentmise után, félórás, elmélkedő szentségimádást tartunk.
  1. A héten, szombaton, du. 5 órakor a bérmálkozók számára templomi mozgás próbája lesz, majd utána alkalom nyílik a bérmálkozók, szüleik, és bérmaszüleik számára a szentgyónás elvégzésére.
  1. A következő vasárnap, a de. 11 órai szentmisén, nagy lelki ünnepe lesz egyházközségünknek, a bérmálás szentségének kiszolgáltatása történik templomunkban. Érsek atya rendelkezése alapján, a bérmálás szentségének kiszolgáltatását, az illetékes plébános végzi.
  1. Előre hirdetem, hogy a 25 éves jubileumát ünneplő Szent László Kórus hangversenye, október 4-én, vasárnap, du. 3 órakor történik. Az elgondolás szerint a templom előtti szabad téren. Esős idő esetén a templomban történik, zárt körűen, a vírusjárvány miatt. Ha a templomi helyszínre kerülne sor, akkor azt online közvetítjük az érdeklődőknek. Tisztelettel kérem az egyházi képviselőtestület teljes körű jelenlétét ezen az ünnepen, és az utána következő állófogadáson. Az erre a napra esedékes elsővasárnapi szentségimádást, a következő vasárnap (okt. 11.) tartjuk meg.
  1. A MKPK rendelkezése alapján visszaállnak a zárt térben való tartózkodás óvintézkedései. Legfőbb szabály, hogy köhögő, lázas híveink ne látogassák a templomot. A szájat és az orrot eltakaró maszk, vagy kendő viselését, valamint a kellő távolság betartását ismét kérik a püspök atyák. Kérem ezek betartását, mert hatóságilag ellenőrizhető és büntethető kategóriába esik a templomi zárt tér.
  1. Tisztelettel köszönöm az „Életfa Alkotóközösség” művészeti közreműködését a szentély tárgyainak létrehozásában. A héten kézhez kapott hivatalos nyilatkozatuk alapján: az alkotói folyamat teljes honoráriumáról, valamint a szerzői jog szerint részünkre járó díjazásról (1.900.000.-Ftról) ezennel hivatalosan is lemondunk, a felmerült feladatok elvégzéséért semmifelé fizetséget nem kérünk és nem fogadunk el. Aláírás: Laczkó-Pető Mihály festőművész, és Laczkó-Pető Bálint építészmérnök. Az egyházközség nevében még egyszer köszönöm nagylelkű felajánlásukat.