Tanévnyitó és Mária szobor szentelés

SONY DSC

Szeptember 1-én tanévnyitó szentmisével vette kezdetét a 2017-18-as tanév, melyre a Szent László templomban került sor.

A zsúfolásig megtelt templomban a szentmisét Dr. Medvegy János apát-plébános celebrálta Varga Pál atya közreműködésével, és 5 fős iskolai énekkar teljesített liturgikus szolgálatot.
Péter Zoltán, iskolánk új igazgatója, beszédében először köszöntötte a megjelent vendégeket, szülőket, pedagógusokat, diákokat, majd megköszönte Csirmaz István nyugalmazott igazgatónknak iskolánkért folytatott sikeres és sokrétű tevékenységét.
Ezután hangsúlyozta, hogy fontosnak tartja katolikus szellemben történő nevelés folytatását és céljaként azt tűzte ki, hogy intézményünk a térség egyik legjobb szakképzést nyújtó iskolává váljék. A tanév feladatainak teljesítéséhez mindenkinek sok erőt, hitet és kitartást kívánt.

SONY DSC
A szentmisét követően az iskola udvarán elhelyezett Mária szobor avatására került sor. Csirmaz istván megköszönte a jelenlegi iskolavezetésnek a szobor létrehozásában végzett munkáját. Ezt követően Péter Zoltán igazgató felkérte Dr. Medvegy János apát-plébánost a szobor megszentelésére. Az ünnepélyes programot megtisztelték jelenlétükkel egyházi személyek, az önkormányzat képviselője és a helyi testvériskola igazgatója is.
Az ünnepség közös ima elmondásával zárult.

Dr. Radványiné Fodor Valéria

(Forrás: Mezőkövesdi Széchényi István Katolikus Középiskola honlapja)