Római zarándoklat

RÓMA, AZ „ÖRÖK” VÁROS

SÉTA PADOVÁBAN ÉS ASSISIBEN

 

6 nap/5 éjszakai szállással (5 bővített reggeli): 129.000 Ft/fő vagy 390 €/fő

 

2020. június 29 – július 04.

 

A zarándoklat lelkivezetője Bakos Tamás,

a mezőkövesdi Szent László király plébánia káplánja

 

 

Keretprogram

 

1.nap Indulás Mezőkövesről hétfő hajnali kb. 02:00 órakor (későbbiekben pontosan egyeztetésre kerül). Szlovénián keresztül utazunk Olaszországba. Délután Padovában sétálunk. Az óváros hangulatos árkádsorai, gyönyörű főtere lenyűgözi a látogatókat. Ellátogatunk a bazilikába, Szent Antal sírjánál imádkozunk, szentmisén veszünk részt. Felkeressük a kapucinus templomot, ahol Szent Lipót atya sírjánál fejezzük ki tiszteletünket. Szállásfoglalás Bologna külvárosában, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szállodai ***szobákban.

 

2.nap Folytatjuk utunkat Róma felé. Délutáni városnézés az „Örök Város”-ban: Szent Lépcső, melyen Jézust Pilátus elé vezették, majd az ősi Lateráni bazilika. 2 éjszakai szállás Rómában, zarándokházban***, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban. Felhívjuk a zarándokok figyelmét, hogy Rómában gyalogosan, illetve helyi tömegközlekedési eszközökkel közlekedünk! Esti séta, melynek során láthatjuk a műemlékeket gyönyörű esti kivilágításban: Spanyol Lépcső, Francia templom, Trevi kút.

 

3.nap Délelőtt részt veszünk a pápai audiencián (amennyiben a Szentatya Rómában tartózkodik). Délután az Angyalvár, majd sétálunk a város egyik legszebb terén, a Piazza Navona-n. Majd a Pantheon, Il Gesú (jezsuita főtemplom), a Santa Maria Maggiore-bazilika (Havasboldogasszony), benne a kis Jézus jászolereklyéje.

 

4.nap Folytatódik a városnézés: a Szent Péter bazilika, tiszteletünket tesszük Szent II. János Pál pápa és Szent XXIII. János pápa sírjánál, majd a Vatikáni Múzeumot is megtekintjük. Délután: Colosseum és Viktor Emánuel király emlékműve. Láthatjuk az ókori Róma maradványait, a Forum Romanumot. A Falakon kívüli Szent Pál-bazilikában Pál apostol sírjánál imádkozunk, szentmisén veszünk részt. Délután utazás Assisi felé. Szállásfoglalás Santa M. degli Angeliben, szállodában***, 2/3 ágyas, zuhanyzós, WC-s szobákban.

 

5.nap Santa Maria d. Angeliben megtekintjük az Angyalos Boldogasszony bazilikát, benne a ferences rend bölcsőjét, a Porcinkula kápolnát. Szentmisén veszünk részt. Assisiben ellátogatunk a Szent Ferenc- és Szent Klára-bazilikákba, tiszteletünket fejezzük ki a szentek sírja előtt. A délutáni órákban indulunk a Bologna környéki szálláshelyünkre.

 

6.nap Hazafelé utazunk rövidebb szüneteket tartva, Trojánéban megkóstoljuk a méltán híres és nagyméretű fánkot! Érkezés a késő esti órákban.

 

Egyéb információk

 

-                   Belépődíjak: kb. 50 €/fő (Vatikáni Múzeum, 3 napos római közlekedési bérlet ára, idegenforgalmi adó)

-                   Figyelem! Rómában a programok sorrendje változhat, ennek jogát fenntartjuk!

-                   Rómában napközben, illetve szabadidőben lehetőség van ebédelni, étkezni! Egy menü ára: kb. 10-15 €/fő.

-                   A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítás díját. A teljeskörű (betegség-, baleset és poggyász) biztosítás kedvezményes, csoportos díja jelen pillanatban: 2.700 Ft/fő. (Január 01-től minimálisan változhat!)

-                   Az utazás a nemzetközi előírásoknak megfelelően felszerelt, kényelmes autóbusszal történik, 2 gkv és idegenvezető kíséretében.

-                   Az utazásnál audioguide készülékeket használunk.

-                   A jelentkezéshez szükséges adatok: név, lakcím, születési hely és idő, telefonos elérhetőség és személyi igazolvány száma!

-                   Egyágyas elhelyezés esetén felár fizetendő: 31.000 Ft/fő.

-                   Jelentkezni 50.000 Ft/fő összeg befizetésével lehet 2020. március 03-ig!

 

b_150_100_16777215_00_images_Roma-Bakos-2020.jpg