Köszöntő

Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image 'images/Medvegy2.JPG'
There was a problem loading image 'images/Medvegy2.JPG'

Tisztelt Látogatónk!

Medvegy2.JPGBenedek pápánk használta ezt a kifejezést, hogy az internet világa a „nyolcadik kontinens”. Földünk már fel van fedezve, nincs olyan zuga, mely ne volna ismert. Viszont az „új kontinens” határait még nem ismerjük. Most mi, mint a mezőkövesdi Szent László Egyházközség erre a számunkra még ismeretlen területre merészkedünk. Hogy expedíciónk sikeres lesz-e? Ez még a jövő titka.

 

 Milyen munícióval indulunk? Először is itt van a templomunk. Városunk történelmi jelenlétének bizonyítéka, a gótikus kápolnánk. Azután említem az anyakönyveket, melyek az 1600-as évektől, őrzik a legfontosabb adatokat, az élet és halál dátumait. A világ elé tárjuk közösségeink életet. Jelen lesznek hírek, információk, melyek a mi kis életünket, életterünket jellemzi.

Valamikor „historia domus” írása a plébános kötelezettsége volt. Azaz, annak a közösségnek (háznak) történetét kellett megörökítenie, amely a világ nagy eseményeihez mérten elhanyagolhatók, de azoknak, akik itt és most élnek, és ehhez a közösséghez tartoznak, az maga a történelem.

Az expedíció tehát indul. Várom a társakat, akik velem együtt vállalkoznak, az „új világ” meghódítására.

Plébános